Uplynulý rok 2022 plný změn

Myšlenka začít dělat něco svého, něčemu se věnovat a ukázat to ostatním nepřišla v lednu roku 2022, ale již o dva roky dříve. Dcerka měla rok a půl a já cítila, že se potřebuji posunout dál. Protože jsem měla váhové výkyvy v obou těhotenství až 30 kilo, musela jsem změnit jídelníček a začít se hýbat, abych se opět dostala na svou váhu.

Začala jsem v té době víc číst a díky jedné knize jsem se dočetla o plážovém podnikání a Stáně Stiborové. Začala jsem pátrat po tom, co to vlastně to plážové podnikání je a rozhodla jsem se začít psát nejen svůj příběh, ale podělit se i s ostatními ženami o to, jak žít aktivně tak, aby je to bavilo, jak se nenechat odradit od aktivního života, naučit se trávit více času venku a nejen zhubnout pomocí chůze, ale posunout se dál a naučit se s lehkostí běhat.

Psala jsem každý den a každý týden o svých zkušenostech při běhání. Vytvořila jsem dva eBooky a vše nechala uzavřené v šuplíku. I další rok můj projekt ležel v šuplíku a já si naplno užívala mateřství a těšila se na další mateřství, které mě čekalo. Na druhou stranu jsem měla zase obavy z hrozné nadváhy, která mě v průběhu již třetího mateřství čeká.

V roce 2021 se nám narodil chlapeček a moje váha po porodu zůstala zase na 95 kilo. Pár měsíců trvalo, než jsem se dala dohromady, do vánoc šlo alespoň 5 kilo dolů a po přehoupnutí roku, v lednu 2022, jsem se rozhodla svůj projekt ze šuplíku vytáhnout a realizovat. Což znamenalo začít na sobě opět pracovat, začít běhat a dostat se zpět na svou váhu.

Koncem ledna jsem se přihlásila do kurzu, díky kterému jsem vytvořila své webové stránky, naučila jsem se pracovat se sociálními sítěmi, naučila se psát články a neustále pracuji na jejich zlepšení. Vytvořila jsem soupis podnětů, které mě hrozně moc let od běhu odrazovaly do eBooku 8+ zajímavých tipů pro běžecké začátečníky.

Rozhodla jsem se vytvořit ještě jeden soupis, tentokrát zkušeností se skupinovými lekcemi, které jsem vyzkoušela, ať už to byla jóga, zumba, spinning nebo fitbox, do eBooku 6 sportovních skupinových lekcí co stojí za to vyzkoušet. Protože jen díky těmto zkušenostem jsem našla lekce, které mě opravdu baví a ke kterým se moc ráda vracím.

A pak nastala chvíle, abych vytvořila něco, co vás ženy opravdu posune dál k aktivnímu životu. Plán, díky kterému získáte více energie, zbavíte se zbytečných kilogramů a budete se více věnovat sobě, ať už jste na mateřské obklopeny dětmi, nebo vám už děti vylítly z hnízda a toužíte po změně. Začala jsem pracovat na běžeckém plánu pro ženy, který měl být formou eBooku. Ano, měl být a není.

V jistých odvětvích jsem si nebyla jistá a nakonec se rozhodla vytvořit pracovní workbook Cesta k běhu v 10 týdnech, který si již zakoupilo několik desítek žen. I přesto, že jsem jej vypustila do světa, jsem na něm i nadále pracovala, abych si byla jista jeho 100% přínosem pro ženy, které se rozhodnou naučit běhat tak, jak jsem se to naučila já.

Po jeho vydání jsem opět pracovala na běžeckém plánu pro ženy. Nechtěla jsem, aby to byl jen 100 stránkový eBook, co si někdo přečte a kvantum informací ho na začátku hned odradí. Začala jsem uvažovat nad formou online kurzu prostřednictvím emailů, aby všechny důležité informace byly předkládány postupně tak, jak se budete učit běhat. Ale myšlenka potřebovala dozrát a já se rozhodla podívat ještě více na začátek.

Před samotným během, tedy myšlenkou naučit se běhat a přijít na to, jak se opravdu naučit běhat a nenechat se odradit, jsem začala vlastně chůzí. Zjistila jsem, že bez toho, aniž by se člověk s nadváhou naučil běhat, nestačí pouze odhodlání, ale chce se to naučit pravidelnosti pohybu za pomoci svižné chůze. Především, díky této chůzi, se dostat na váhu, kdy nezatěžujete kolena a nemůže hned ze startu dojít k nějakým zdravotním komplikacím, které vám znemožní pohyb na několik týdnů, ne-li měsíců. A na druhou stranu, natřásat se obalená velkým množstvím tuku, není žádná hitparáda 🙂 .

Vytvořila jsem tedy eBook Chůze pro Vaše zdraví aneb jak se dostat do formy s nadváhou, který je nejlepším pomocníkem pro aktivní začátek. Pokud trpíte nadváhou a chcete zhubnout, pokud se necítíte na běhání, ale chcete do svého života vnést více aktivního pohybu a v neposlední řadě, pokud se po psychické stránce necítíte v pořádku, dokáže vám pravidelná chůze utříbit myšlenky a díky myšlení najít ten správný směr či východisko, které hledáte.

Tím tenkrát, před několika lety, začala má cesta. Hledala jsem způsob, jak se dostat z psychické nerovnováhy. Začala jsem trávit hodně času venku, jelikož jsem se doma mezi zdmi dusila. Chodila jsem svižně, potom i do kopců s kočárkem, protože pomalé procházky mě ubíjely. Po určité době mě svižná chůze přestala naplňovat a já se rozhodla přijít na to, jak se naučit běhat.

Abych nezapomněla na ten běžecký plán, který jsem tvořila, tak je stále v procesu. Ještě není dokončený, ale nebude trvat dlouho a v tomto roce vám jej představím. Někdy jsou totiž v životě věci, které opravdu potřebují dozrát a když si něčím nejsem 100% jista, hledám a pídím se po alternativách, které tomu dodají tu 100%.

Ano, měla jsem v plánu do konce roku 2022 dokončit běžecký plán, protože jsem cítila, že je to ono a jeho tvorba má smysl. Nicméně jsem se rozhodla koncem roku věnovat vánoční výzvě Chůze pro Vaše zdraví. Díky ženám, které se do tohoto projektu zapojily, jsem zjistila, že to má smysl. Celý můj projekt Žena v běhu má smysl. Lidé mají rádi výzvy a my ženy obzvlášť. Výzvy, které nám něco přinesou, ať už lepší kondičku, úsměv na tváři, nový pohled na naše všední dny, starosti a radosti a v podstatě i ten porod, mateřství a výchova dětí je naše životní výzva.

Jelikož jsem maminka na mateřské, která je neustále obklopena dvěma malými dětmi, netrávila jsem celé dny jen na počítači 🙂 . Od jara do podzimu jsem trávila hodiny na cestách, kdy jsme s dětmi jezdili z Moravy na Vysočinu pracovat na náš rodinný dům, který rekonstruujeme. Díky tomuto poohlédnutí za uplynulým rokem jsem si uvědomila, že jsem vlastně taková supermanka, supermáma, superžena, která celý rok něco tvoří, pečuje o děti, stará se o to tzv. rodinné teplo, a ještě tráví hodiny na cestách a dře jako mezek na zhruba 200 let starém domě, o kterém jsme si mysleli, že má  jen 100 let 🙂 .

 

A to my ženy jsme! Jsme super a jedinečné 🙂

 

Nebyly jen dny růžové a nejednou jsem odpadla s dětmi při jejich uspávání. Někdy jsem si říkala, jestli jsem při tom uspávání neusnula dříve než ony. A nejedna slza ukápla, když se něco nedařilo. Takový je život, musíme se s ním poprat a brát ho takový jaký je. Dělat ho lepší, užívat si ho a i v těch ne růžových dnech najít to pozitivní.

Koncem roku nám praskl na domku vodoměr. Firma, která nám měla již v listopadu 2021 pořešit plyn a plynovou přípojku, abychom mohli topit, toho doposud nebyla schopna, tak jsme při kontrole domu chodili po vodě. Manžela málem odvezli a já se i přesto snažila zachovat nadhled, že to není taková hrůza a kdyby to zmrzlo, kdo se může chlubit tím, že v domě může bruslit na ledu 🙂 . A dnes už je situace taková, že po vysátí vody a díky teplotám venku všechno dobře schne a zanedlouho zase začneme na domku dřít jako mezci, abychom se už konečně taky přestěhovali s dětmi do svého 🙂 .

V průběhu roku jsem se z 90 kilo dostala na 72 kilo. Mám nové výzvy a nové projekty, které chystám, takže se máte na co těšit 😉 .

Mějte krásný den a užijte si ho s úsměvem 🙂

S vděčností za uplynulý rok
Žena v běhu 🌻

Žaneta Hanel
Jsem mámou tří dětí s věkovým rozdílem až 12 let. Z každého těhotenství jsem si odnesla i 30 kilo nadváhy. Po druhém těhotenství jsem konečně přišla na to, jak se naučit běhat a vydržet. Jsem autorkou eBooku 8+ zajímavých tipů pro běžecké začátečníky . Vytvořila jsem běžecký plán, který jsem vložila do workbooku Cesta k běhu v 10 týdnech . Postupnými krůčky učím ženy najít cestu ze stereotypu, získat novou energii a sílu jít každý den ven a aktivně se hýbat. Můj příběh si přečtěte zde >>